vineri, 21 octombrie 2011

Taste of Romania: Salata de cartofi cu ceapa verde [*lacto-vegetarian]

        Despre aceasta minunata salata de cartofi cu ceapa verde n-ar fi prea multe de spus. Poate doar ca e usoara, racoritoare, simpla si savuroasa. Se poate servi ca aperitiv, simpla sau ca garnitura. De asemenea, se poate "imbogati" cu ou fiert, insa mie cel mai mult imi place asa:



      Pentru doua portii avem nevoie de urmatoarele

ingrediente:
4 cartofi mari, cu coaja alba
3-4 fire de ceapa verde
3 linguri de smantana dulce, grasa
o lingura de maioneza
cateva masline
sare si piper


        Cartofii se spala si se fierb in coaja, dupa care se lasa la racit, se decojesc si se taie in cubulete. Se pun intr-un castron, se adauga ceapa verde tocata, smantana, maioneza si se amesteca usor. Se asezoneaza cu sare si piper. La sfarsit se adauga maslinele. Se serveste rece.
        Daca doriti sa evitati maioneza, puteti incerca sa inlocuiti smantana si maioneza cu iaurt - e inca si mai fresh!
Enjoy!

4 comentarii:

  1. Multumesc pentru vizita Alina, te mai astept pe la mine! Pofta buna la salata de cartofi!
    Pupici :)

    RăspundețiȘtergere
  2. veche reteta,dar intotdeauna noua:)super buna!

    RăspundețiȘtergere