joi, 29 decembrie 2011

Taste of France: Omleta cu brie si chives [*lacto-ovo-vegetarian]

        For English click HERE.
   
        V-am mai povestit eu oare cat de mult imi place micul dejun? Micul dejun servit tarziu - ca sa fiu mai corecta :). Ah, dar cred ca stiati deja asta din postul cu acele minunate oua in cuib de rosii. Asadar... ma declar oficial "breakfast fan", ca sa stiti de acum inainte, sa ziceti ca nu v-am spus :).
        Asadar, daca tot sunt in vacanta si am parte de dimineti lungi si tarzii, astazi m-am hotarat sa ma rasfat cu aceasta minunata omleta pufoasa, cremoasa si delicioasa. Mi-a placut atat de mult, incat as fi fost in stare sa mai imi fac una si la pranz, dar m-am linistit repede cand mi-am amintit ca si maine va fi o dimineata la fel de tarzie si la fel de frumoasa, asa ca am hotarat sa astept :)







        Reteta este asa cum v-am obisnuit: rapida si usoara, sunt sigura ca o veti indragi si voi la fel de mult. Am sa va dau cantitatile pentru o singura portie si va recomand sa faceti cate o portie deodata, utilizand o tigaie foarte mica. Astfel, veti obtine o omleta perfect facuta, prajita pe exterior si cremoasa in interior. Asadar, avem nevoie de urmatoarele:

Ingrediente:
doua oua
cinci felii de branza Brie
o bucatica de unt
catev fire de chives
sare si piper
rosii cherry (optional)


        Topim untul intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu. Separat, batem ouale cu un praf de sare. Cand untul este topit, turnam usor ouale in tigaie si le lasam sa se prajeasca la foc mediu, folosind o lingura de lems sau o spatula pentru a impinge marginile omletei catre centru si a lasa continutul sa se prajeasca uniform. Asezam fellile de branza si acoperim cu un capac, lasand in continuare omleta la foc mic pentru cateva minute, pana cand ouale s-au inchegat iar branza incepe usor sa se topeasca. In final, impachetam omleta in jumatate si mai lasam pe foc aproximativ un minut.
        In final, adaugam piper negru proaspat macinat si cateva fire de chives (pe romaneste - arpagic verde) tocate marunt. Daca doriti, puteti inlocui arpagicul cu ceapa verde.


       Serviti cu cateva rosii cherry prajite la grill si cu paine prajita.


Enjoy!

8 comentarii:

  1. De abia astept sa vina maine dimineata:-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare apetisant arata! La multi ani, plini cu bucurii!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare buna!!!
    La multi ani!Un An Nou plin numai de bucurii!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti urez un An Nou plin de fericire si liniste sufleteasca! La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm ce buna trebuie sa fi fost! :)
    Un an nou cu sanatate si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani cu sanatate si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  7. E cumpana dintre ani! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Un An Nou plin de bucurii si impliniri! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani dragele mele, va doresc un an nou plin de inspiratie!
    Pupici si imbratisari! :)

    RăspundețiȘtergere