sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Omleta cu chorizo invelita in lipie, cu rosii cherry si rucola [*non-vegetarian]

        Acum in miez de noapte, m-am gandit sa va fac o surpriza pentru maine, o surpriza care sa va faca dimineata mai vesela si mai colorata, o surpriza care sa va faca sa exclamati "I love breakfast"!
       Pentru asta am hotarat sa scot din anonimat clasica omleta pe care am invelit-o frumos intr-o lipie, impreuna cu cateva rosii cherry si o mana de frunze de rucola, am taiat-o frumos pe mijloc, et voila: un mic dejun vesel si colorat!

Pin It


        Povestea de azi e simpla si scurta, ca sa nu va ocupe prea mult timp din pretioasa dimineata si sa va lase suficient ragaz pentru a va bucura de acest mic dejun savuros si plin de culoare. Ingredientele sunt pentru o portie, multiplicati voi corespunzator in functie de cate persoane va bucura cu prezenta la micul dejun.
        Asadar, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

doua oua
4 felii de chorizo
cateva frunze de rucola
3-4 rosii cherry
cateva fasii de parmezan
sare si piper
10 grame de unt (pentru prajit)
o lipie

       Facem o omleta simpla din doua oua si cateva felii de chorizo taiate cubulete (sau orice alt salam afumat, chiar si putin picant daca va e pe plac): prajim pentru cateva minute cubuletele de chorizo in unt iar apoi adaugam ouale batute, lasam omleta sa se prajeasca la foc mediu, impingand marginile catre centru cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri de lemn, pentru ca lichidul sa se distribuie uniform in tigaie, astfel incat omleta sa se coaca uniform fata a fi necesar sa o intoarcem. Folosim o tigaie mica si preparam fiecare omleta individual pentru fiecare portie.


Cand omleta este gata, o transferam pe o lipie de marime mica sau mijlocie, adaugam cateva frunze de rucola, rosiile cherry taiate in jumatate si cateva fasii de parmezan. Potrivim de sare si piper si rulam. 

        
       Pentru a servi, taiem rolul pe mijloc, sau in felii groase de 3-4 centimetri. Aceasta omleta poate fi servita calda sau rece si se potriveste de minune cu un pahar mare cu suc proaspat de portocale.


Enjoy!

8 comentarii:

  1. Hello Andra, complimente petru frumosul blog si mult succes in continuare! Merci pentru invitatie; m-am alaturat grupului de gospodine.
    Have a nice weekend! :) xo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga Nina! Te mai astept pe la mine!
      Pupici :*

      Ștergere
  2. Arata super bine omleta!!!Plina de savoare!Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place omleta mea draga Licuta!
      Pupici! :*

      Ștergere
  3. Dear, e meega buna omleta! Doar ce am savurat-o! Si se face in 5 minute! Multumim! Te puuup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dear, ce ma bucur ca v-a placut omleta!!! Sa incerci si cheesecake-ul ;)
      Pupici si imbratisari :*

      Ștergere
  4. Felicitarile mele pentru reteta! Ne-au gatit-o musafirii astazi! Intra in meniul de weekend, garantat! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Monica! Ma bucur tare mult ca v-a palcut!
      hugs & kisses :*

      Ștergere