vineri, 3 februarie 2012

Taste of Italia: Bruschetta cu praz si smantana [*lacto-vegetarian]

        Bruschetta este termenul care defineste o felie de paine prajita de obicei in cuptorul clasic sau la functia de grill, stropita cu ulei de masline. In mod uzual este servita impreuna cu diverse garnituri sarate. Originara din Italia, bruschetta a fost initial folosita pentru a degusta si verifica calitatea uleiului proaspat de masline. De obicei painea folosita este ciabatta, insa se poate folosi orice paine, preferabil facuta in casa, cu o textura usoara si aerisita. Simpla, frecata cu usturoi, acoperita cu branza sau diverse legume, bruschetta poate fi un aperitiv excelent sau o gustare savuroasa. (sursa: Larousse Gastronomique).
       






      Pentru doua portii sunt necesare urmatoarele:

Ingrediente:
4 felii de paine
un fir de praz
50 ml smantana pentru gatit (smantana dulce)
ulei de masline
sare si piper

        Prazul se taie in fasii subtiri, se caleste la foc mic in ulei de masline pana cand se inmoaie. Se adauga smantana si se mai lasa pe foc cateva minute pentru a se ingrosa. Se potriveste de sare si piper si se aseaza pe feliile de paine prajita.
        Pentru o masa mai speciala, puteti servi ca aperitiv o bruschetta mixta: aceasta bruschetta cu praz alaturi de o bruschetta cu rosii si o bruschetta cu gorgonzola.
        


Enjoy!

3 comentarii:

  1. superba si delicioasa combinatie ai ales :*
    ma duc fuga fuga sa-mi fac si eu cateva feliute :)) pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. bune bruschettele tale! sunt chiar pe gustul meu:)

    RăspundețiȘtergere