sâmbătă, 11 februarie 2012

Retete de baza: Mix pentru ciocolata calda

       Sunt zile in care imi planific sa fac o gramada de lucruri! Asadar imi fac avant, ma apuc de toate deodata doar ca sa constat ca de fapt as vrea sa lenevesc, sa citesc o carte, sa ascult Diana Krall si sa savurez o cana mare cu ciocolata calda. Si atunci le las pe toate balta, fac o scurta incursiune in bucatarie, scotocesc prin borcanele cu condimente in cautare de o aroma imbietoare cu care sa imbogatesc licoarea densa si maronie, pun muzica in surdina si ma scufund in povesti cu zane, cu printi, cu iubiri din vremuri de mult uitate ori cu mici istorii cotidiene din tari indepartate si orase pline de mister.   
        Secretul unei astfel de zile este borcanul mare plin cu o pudra ciocolatie pregatita din timp, in zile cu mai mult spor si pastrat cu grija la loc intunecat si rece. 
        Ati ghicit! Exact despre pudra ciocolatie am sa va povestesc astazi: o reteta simpla, un amestec gata in doi pasi si trei miscari, o comoara ce nu poate lipsi din nici o camara!        

Pin It



Pentru aproximativ 10 portii avem nevoie de urmatoarele
Ingrediente:
150 grame ciocolata amaruie
10 linguri cacao
4 linguri zahar brun
8 linguri zahar rafinat (alb)
10 lingurite amidon de porumb

        Ciocolata se transforma in pudra cu ajutorul unui robot de bucatarie sau se rade pe razatoarea cea mai fina. Se amesteca impreuna cu celelalte ingrediente si se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic, la loc uscat si racoros. Desigur, puteti ajusta cantitatea de zahar dupa propriul gust, insa nu renuntati la zaharul brun - are o aroma aparte!

        Pentru a prepara ciocolata calda, adaugam intr-o craticioara trei linguri din amestecul de mai sus, adaugam treptat lapte rece (150 ml) si amestecam cu o spatula pana cand obtinem o compozitie omogena, apoi punem pe foc, la foc mic, amestecand usor, pana cand compozitia se ingroasa.
        Astazi am adaugat si o floricica de anason cand am pus amestecul pe foc, insa puteti incerca si cu scortisoara sau cuisoare sau chiar simplu, cu un mot de frisca :)
        

Enjoy!

11 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place, draga Emily!
      Pupici :*

      Ștergere
  2. super reteta! am salvat-o! sa ai duminica placuta! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Andreea! Te astept cu impresii :)
      Pup :*

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Alexandrina, eu mi-am facut "provizii", am pentru cel putin doua saptamani :)))
      Pupici :*

      Ștergere
  4. Imi place!Trebuie neaparat probata!Iti doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multmesc draguta, sa imi spui daca ti-a placut!
      Pupici :*

      Ștergere
  5. m-ai fermecat cu a doua poza, superba prezentarea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Corina, esti o draguta!
      Pupici :*

      Ștergere