sâmbătă, 23 iunie 2012

Taste of France: Camembert copt, cu nuci si struguri

        Din categoria: retete simple pentru o cina perfecta, astazi va invit pe meleaguri frantuzesti, sa savuram impreuna o branza cremoasa si extrem de aromata: camembert. Camembert este o branzica foarte populara, obtinuta din lapte de vaca. Prin lege, sortimentul Camembert de Normandie este obtinut exclusiv din lapte de vaca neapsteurizat, insa majoritatea sortimentelor prezente in marile magazine sunt in general obtinute din lapte pasteurizat.  
        Daca este servita ca atare, branza Camembert se recomanda a fi servita la temperatura camerei, alaturi de o felie de paine, iar pentru un plus de savoare se pot adauga nuci si fructe proaspete (mere, pere, afine sau struguri). Alternativ, branza Camembert poate fi consumata coapta sau prajita (pané). Branza Camembert pané poate fi servita ca fel principal si are un gust special daca este servita alaturi de o dulceata de afine si cu o garnitura de orez.
                


Ingrediente (pentru doua persoane):

o roata de Camembert de aproximativ 350 de grame
150 grame samburi de nuca
300 grame struguri 
4 felii de paine

Modalitatea de preparare:
1. Se aseaza branza intr-un vas rotund de ceramica si i se face o crestatura in forma de cruce chiar in mijloc.
2. Se coace timp de 20 de minute la 200 grade Celsius, pana cand crusta incepe sa se umfle.
3. Se scoate branza din cuptor, se inlatura crusta alba si se presara deasupra samburii de nuca.

Se serveste cu paine prajita, struguri si desigur alaturi de un pahar de vin :)

Enjoy!

        Cu aceasta reteta, inspirata de pe blogul Corinei particip la provocarea secreta organizata in fiecare luna de Ama.

8 comentarii:

  1. Una din combinatiile mele preferate...bineinteles cu un pahar de vin langa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmmmm, ce bunatate vad aici! pai e perfect de papat acum, cum nu imi vine sa deschid cuptorul :) Pupici si weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pupici Alina, te mai astept pe la mine :*

      Ștergere
  3. ce bine arata!!!
    ma bucur ca ai ales reteta aceasta, caci este una foarte des facuta in casa noastra in tot felul de combinatii. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Corina draga, sunt frumoase retetele tale, am sa te mai vizitez :)

      Ștergere
  4. Andra, te astept cu mare drag. Si asa cum ziceam si in postarea de la provocare cand am facut focaccia de la tine, ai un blog frumos si sa stii ca intru periodic pe el..asa sa te inspectez si sa ma inspir :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac retetele simple si rapide si asta e exact pe gustul meu. Cum spunea Cosmin, cu un pahar de vin ;)

    RăspundețiȘtergere