Lista de retete

Aperitive/Gustari

Chipsuri din sfecla rosie cu cimbru si sare de mare - o gustare rapida si sanatoasa, ideala pentru o seara cu prietenii. *reteta disponibila si in limba engleza

Grissini - ideale pe post de aperitiv sau gustare, aceste grissini sunt usor de facut si pot fi pastrate chiar si o saptamana intr-o cutie inchisa ermetic. *reteta disponibila si in limba engleza

Bruschetta cu rosii si busuioc - cea mai populara reteta de bruschetta - si pe buna dreptate, aceasta gustare poate fi definita simplu: Italia on a plate! *reteta disponibila si in limba engleza

Bruschetta cu gorgonzola, nuci si pere - o bruschetta rafinata, plina de gust si personalitate, cu arome picante de gorgonzola, complimentate perfect cu felii de para si samburi de nuca. 

Bruschetta cu praz si smantana - pentru ca bruschetta este atat de versatila si poate fi condimentata cu ingrediente care sa fie pe placul oricui

Crostini cu branza de capra, piersici la grill si rozmarin - o reteta cu stil si rafinament nu este obligatoriu si foarte complicata. Incercati combinatia de branza proaspata de capra cu fructe de toamna la grill, asezate pe o felie generoasa de paine facuta in casa: veti fi cuceriti de arome irezistibile! :)

Granola bars - batoane cu seminte si fructe uscate - alternativa plina de energie pentru gustarea de dimineata sau pachetelul de la birou, aceste batoane va vor da un plus de energie pe tot parcursul zilei

Hummus cu lamai murate si coriandru servit cu indian chapati - un aperitiv care combina arome marocane (lamaile murate traditional marocane si coriandrul dau o nota plina de savoare clasicului hummus) cu lipii de inspiratie indiana. Acest aperitiv poate deschide cu succes o cina cu tendinte "fusion" :)

Retete pentru micul dejun

Oua in cuib de rosii - una dintre cele mai populare retete de pe blog. Reteta dupa care am spus: micul dejun nu va mai fi niciodata la fel! 

Omleta cu brie si chives - daca va doriti un mic dejun cu stil, va recomand sa incercati aceasta omleta cremoasa, de inspiratie franceza, cu branza brie si chives. *reteta disponibila si in limba engleza.

Crema de branza cu ardei si ceapa verde - daca va doriti un mic dejun proaspat, racoros si plin de savoare, incercati aceasta crema pe baza de branza proaspata fina si pufoasa, cu ardei crocant si ceapa verde de primavara.

French toast cu sirop de artar - rasfat de dimineata, asa ar mai putea fi denumita aceasta reteta delicioasa, ideala pentru un mic dejun cu arome frantuzesti!

Pancakes cu capsuni - pentru ca micul dejun trebuie sa fie intotdeauna vesel si colorat! :)

Pancakes cu afine - daca va plac diminetile dulci, atunci cu siguranta veti iubi aceste pancakes cu afine proaspete si stropite din belsug cu sirop de artar!

Placinte cu ceapa verde - cine nu isi doreste un mic dejun cu placinte moi, aburinde, servite alaturi de un pahar mare de iaurt proaspat? Voi ati putea rezista unei astfel de tentatii?

Omleta invelita in lipie - o reteta-vedeta, de pe vremea cand inca mai ravneam la carne si preparate din carne. *pentru varianta vegetariana, inlocuiti bucatile de chorizo cu gorgonzola picanta.

Batoane picante din mamaliga la grill, servite cu oua romanesti si sos de rosii - clasica mamaliga, imbogatita cu arome picante de chilli si rozmarin, taiata in batoane si prajita pe grill: o reteta pretentioasa si cu siguranta foarte aromata!

Salate reci

Salata de vara cu mozarella di bufala si menta - o salata proaspata si racoritoare, cu ingrediente simple, dar de cea mai buna calitate.

Salata de cartofi cu ceapa verde - una dintre cele mai gustoase salate-aperitiv: bucati mici de cartof fiert, scaldate intr-un sos cremos de smantana dulce si asezonate cu ceapa verde proasapata, fac din aceasta salata un preparat ideal pentru serile calde de vara. *tips&tricks: pentru o senzatie de prospetime, inlocuiti smantana cu iaurt grecesc.

Salata de spanac cu mozarella si rodie - salata vedeta a anului 2011, aceasta salata este plina de vitamine si prospetime! Veti indragi cu siguranta spanacul verde, crud din aceasta salata cu bucati mari de mozarella proaspata si samburi crocanti de rodie!

Salata cu avocado, grapefruit rosu si chili - o combinatie de arome si texturi care cu siguranta ca va va incanta papilele gustative!


Salate calde

Cus-cus cu ardei si lamai murate - acest preparat de inspiratie marocana este extrem de aromat si foarte versatil. Lamaile murate ii dau o savoare aparte si va poarta cu gandul spre meleaguri marocane. (tips & tricks: pentru un plus de savoare, adaugati si cateva rosii cherry prajite in tigaia de grill)

Paine

Painea cu gust de acasa - prima mea paine cu maia si una dintre cele mai bune paini pe care le-am mancat vreodata! Odata ce ai gustat din aceasta paine iti vei schimba complet atitudinea fata de ceea ce marile supermarketuri comercializeaza sub denumirea de paine! *Un manifest pentru painea facuta in casa si intoarcerea la natura si la valorile traditionale.

Focaccia cu rozmarin - una dintre retetele mele preferate. Daca nu aveti timp pentru a incerca varianta cu maia, aceasta reteta de focaccia cu drojdie va scoate din incurcatura in orice moment.

Ciabatta - una dintre cele mai gustoase paini italiene, o reteta care necesita timp si rabdare, dar care merita tot efortul, pentru ca rezlutatul este de-a dreptul spectaculos! *Reteta cu maia

Focaccia cu ceapa caramelizata si cimbru - varianta cu maia a celebrei focaccia - un aperitiv perfect pentru orice ocazie!

La Fougasse - o paine foarte populara in Franta, servita simpla sau cu diverse umpluturi. *Reteta cu drojdie

Paine cu masline Kalamata si cimbru - o paine cu arome delicate de cimbru si gust intens de masline Kalamata. Numai buna de servit alaturi de un pahar mare cu vin rosu! :) *Reteta cu drojdie

Paine cu salvie si mix de seminte - combinatia dintre frunzele parfumate de salvie si un mix din seminte de dovleac, susan si floarea soarelui, fac din aceasta paine o adevarata delicatesa. *Reteta cu maia

Feluri principale (pranz/cina)

Ardei umpluti cu orez si legume - reteta-vedeta a acestei veri, simpla si savuroasa, perfecta pentru un pranz in familie.

Risotto cu sparanghel - risotto cremos, cu varfuri crocante de sparanghel - un preparat rafinat, potrivit atat pentru pranz cat si pentru cina. *Reteta contine tehnici de baza pentru prepararaea unui risotto ca la carte.

Frigarui cu legume si branza halloumi - alternativa lacto-ovo vegetariana pentru un gratar la iarba verde.

Camembert copt cu nuci si struguri - o reteta usoara, ideala pentru un pranz lejer si rapid.

Legume caramelizate la cuptor cu miere si seminte de susan - o reteta simpla, de toamna, cu legume moi si gustoase.

Risotto cu sofran si creveti servit cu tuille din Parmigiano Reggiano - pentru vegetarienii care accepta si fructe de mare in dieta, acest risotto este o alegere perfecta, iar in cazul in care nu sunteti adeptii fructelor de mare, le puteti elimina sau inlocui cu mazare verde.

Gratin de conopida si broccoli - reteta din categoria "comfort food": legume gustoase, scaldate intr-un sos Bechamel bogat, acoperite cu o crusta crocanta de pesmet si branza Cheddar - un deliciu!

Vinete la cuptor cu chili si iaurt grecesc - o reteta savuroasa, de toamna tarzie, cu vinete mari bine coapte, asezonate cu ulei de masline, usturoi si chili. Iaurtul grecesc fin si cremos aduce o nota proaspata preparatului, facandu-l potrivit chiar si pentru o cina, nu numai pentru pranz.

Conopida Romanesco cu seminte de pin si sos Bechamel - o reteta simpla, fara secrete si un ingredient care iese in evidenta prin forma si culoare: conopida Romanesco. Daca insa conopida Romanesco nu va este chiar la indemana, o puteti inlocui cu broccoli, sau chiar cu un mix de broccoli si conopida clasica.

Dovleac copt cu cimbru si branza cu mucegai albastru - reteta castigatoare la festivalul de toamna organizat de Kadia: o reteta simpla si de mare efect, perfecta pentru serile racoroase de toamna

Tarte dulci si sarate

Tarta cu vinete si parmezan - cu un aluat crocant, bogat si o umplutura cremoasa de vinete scaldate in sos bechamel, aceasta tarta este perfecta pentru o cina de sambata seara. *reteta disponibila si in limba engleza

Tarta cu spanac, ceapa rosie si oua - ideala pentru iubitorii de spanac, aceasta tarta este plina de culoare si vitamine. *reteta disponibila si in limba engleza


Tarta cu smochine, miere si gorgonzola - ideala pentru un pranz sau o cina de weekend, aceasta tarta va va incanta cu siguranta: smochinele proaspete se imbina armonios cu aroma usor picanta a branzei gorgonzola, iar cele cateva picaturi de miere si cimbrul proaspat dau acestei tarte o nota distincta, plina de stil.


Tarta cu mere, cimbru lamaios si piper negru - un desert fin, rafinat, cu arome de mar verde complimentate cu cimbru lamaios proaspat si piper negru proaspat macinat, pentru o nota picanta, plina de eleganta. Ideal pentru cine sofisticate si pline de personalitate.


Supe/Ciorbe

Gazpacho - o supa rece, de vara, din categoria raw-vegan, intr-o interpretare plina de savoare - reteta disponibila si in limba engleza

Supa-crema din sfecla rosie coapta, servita cu crema de hrean - o supa-crema cu arome intense de sfecla rosie si hrean, care poate fi servita atat rece cat si calda.

Supa-crema de cartofi cu infuzie de menta - una din vedetele primului sezon MasterChef Romania.

Supa de ceapa - o reteta clasica a bucatariei franceze, aceasta supa este dovada indubitabila a faptului ca din ingrediente simple se pot obtine preparate extraordinare.

Supa-crema de cartofi dulci cu rozmarin - aroma delicata de cartof dulce se imbina perfect cu rozmarinul plin de personalitate intr-o supa "hearty" pentru serile de iarna.

Supa-crema de conopida cu chipsuri din pastarnac - o reteta simpla, insa de mare efect, cu arome delicate de conopida si chipsuri crocante din pastarnac parfumat.

Paste

Tagliatele - reteta de baza - reteta de baza pentru paste fainoase facute in casa. Tot ce trebuie sa stiti pentru a face cele mai bune paste fainoase chiar la voi acasa!

Tagliatele cu gorgonzola si nuci - o reteta luxurianta de tagliatele facute in casa, cu arome intense de gorgonzola si samburi crocanti de nuca, scaldate intr-un sos bogat de smantana cremoasa.

Tagliatele cu ton, ceapa si smantana - aceasta reteta este adresata celor care accepta preparatele din peste in dieta vegetariana. Este o reteta usoara, potrivita atat pentru pranz cat si pentru cina.

Deserturi


Mille Feuille cu mousse din branza de capra, coulis de zmeura si cimbru - un desert rafinat, potrivit pentru evenimente speciale

Pavlova cu fructe de padure, capsuni si creme Chantilly - un desert de vara, plin de gust si culoare

Black Forrest Meringue - o bezea savuroasa, cu cirese si ciocolata: desertul ideal pentru o dupa amiaza insorita de vara

Muffins cu crumble, afine si mar verde - un desert rapid, dar foarte aromat, cu o nota crocanta de crumble si aroma subtila de afine si mar verde

Muffins cu prune si marzipan - arome subtile de marzipan, completate cu note intense de pruna coapta, intr-un desert de vara tarzie, cu soare molcom si amintiri din vacanta 

Cupcakes cu capsuni - ...sau prajitura din ceasca de ceai - o idee ingenioasa pentru o prajiturica rapida si delicioasa.

Cupcakes cu vanilie - clasic is clasic! O reteta simpla pentru dimineti cu arome de vanilie.

New York style cheesecake - reteta clasica de cheesecake, cu sos abundent de afine: un deliciu!

Caise caramelizate cu crema de mascarpone, vanilile si miere - acest desert este pe cat de rafinat pe atat de rapid: se prepara in mai putin de 15 minute si se mananca in mai putin de 5! :)

Prajitura Battenberg - o prajitura regala, daca ar fi sa ne luam dupa legenda care spune ca ea a fost creata in cinstea casatoriei printesei Victoria cu printul Louis de Battenberg. Ingredientele luxuriante: marzipan, migdale, extract de vanilie fac din aceasta prajitura un adevarat deliciu!

Brandy snaps - desertul perfect pentru sarbatori sau bufeturi festive, foarte popular in Marea Britanie, necesita timp si putina indemanare, insa nu va dezarmati: rezultatul va fi pe masura!

Sticky toffee pudding - din nou un desert de inspiratie britanica, insa de data aceasta cu un grad de complexitate mai redus. Este un desert care creeaza dependenta - trust me! 

Chocolate cookies - cine nu le iubeste? Fun & easy to do, aceste prajiturici ciocolatoase pot fi pastrate chiar si o saptamana daca sunt tinute intr-o cutie inchisa ermetic. *La mine nu au rezistat niciodata mai mult de o zi :P

Galuste cu prune - sau gustul dulce de acasa, emotii de toamna si Nicu Alifantis :)

Crema de zahar ars - desertul copilariei mele, un dulce simplu si bun pe care il fac de fiecare data cand am pofta de un dulce simplu si bun.

Ananas caramelizat cu fulgi de migdale si sos de merisoare - un desert de tomna-iarna, cum imi place mie sa ii spun, si un desert-vedeta, daca ar fi sa ma iau dupa minunatele reactii pe care le-am primit dupa postarea retetei. Un lucru e sigur: ananasul caramelizat cu zahar brun si scortisoara, sosul dulce-acrisor de merisoare si fulgii crocant de migdale compun impreuna un desert de zile mari, fie ele de toamna ori de iarna!


Retete traditionale de sarbatoare

Panettone - reteta traditionala cu lievito madre - daca ar fi sa ma intrebati care este reteta de care sunt cea mai mandra pana acum, as raspunde intr-o secunda: Panettone! Retetea pe care urmeaza sa o cititi necesita timp si rabdare insa rezultatul este intr-adevar exceptional! Este reteta traditionala de panettone, cu lievito madre (maia), fara pic de drojdie comerciala sau alti aditivi.


Dulceturi

Dulceata de capsuni - clasica dulceata care ne-a parfumat copilaria si care ne cucereste de fiecare data prin aroma si culoare!

Conserve

Lamai conservate - ideale pentru a complimenta retetele pe baza de cus-cus, sau orice alte preparate de inspiratie orientala si nu numai.

Passata di pomodoro, bulion picant si suc de rosii - trei retete numai bune de pus in camara cu bunatati: din 10 kilograme de rosii puteti obtine trei feluri de conserve care cu siguranta va vor face iarna mai aromata si mai colorata :)

Produse de patiserie

French croissants - o reteta complexa cu tot ce aveti nevoie sa stiti pentru a va putea pregati celebrul croissant frantuzesc. Veti gasi aici explicatii pas cu pas, note si indicatii pretioase.

Bauturi

Ciocolata calda - ce poate fi mai bun in serile friguroase de iarna, decat o ciocolata calda, cremoasa, facuta in casa, cu arome de anason stelat sau scortisoara... Preparati acest mix pentru ciocolata calda si pastrati-l intr-un borcan inchis ermetic: e un "must have" pentru zilele cand aveti nevoie de un rasfat dulce!

Limonada cu miere si ghimbir - perfecta pentru zilele caniculare, aceasta limonada are un plus de savoare datorita ghimbirului proaspat care se imbina perfect cu mierea, lamaia si menta.

Masala chai - ceaiul-etalon al Indiei, ceaiul care mi-a incantat diminetile, dupa amiezile si serile pentrecute pe meleaguri indiene, un ceai misterios ca o poveste. Va invit sa descoperim impreuna cateva din taine sale!


Retete de baza

Unt de casa cu sare roz de Himalaya - pentru cei care iubesc delicatesele home-made, aceasta reteta este un "must do". Procesul de preparare a untului dureaza doar 15 minute, iar rezultatul este cu adevarat surprinzator! Pentru un plus de savoare, adaugati cateva cristale de sare roz de Himalaya - you'll love it! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu