marți, 16 iulie 2013

"An audience with Ferran Adria" si expozitia "El Bulli: Ferran Adria and The Art of Food"

"Inchiderea restaurantului elBulli nu este un sfarsit, este doar inceputul! Nu eram tristi, eram cu totii fericiti, pentru ca stiam ca 'elBulli' va continua - spiritul 'elBulli' trebuie sa mearga mai departe!" - a declarat Ferran Adria in cadrul intalnirii cu public sustinuta cu ocazia inaugurarii expozitiei "elBulli: Ferran Adria and The Art of Food" gazduita la Londra de Somerset House pana pe data de 29 Septembrie.     




sâmbătă, 13 iulie 2013

Retete de vara: capsuni cu iaurt, cimbru si piper roz sichuan

O reteta usoara, de vara, perfecta pentru micul dejun, dar si ca desert in zilele caniculare. Capsunile proaspete si parfumate se inteleg de minune cu cimbrul, iar piperul sichuan vine sa aduca un plus de savoare, cu aroma sa lemnoasa, cu usoara tenta de lamaie. 


Retete de vara: capsuni cu iaurt, cimbru si piper roz sichuan

luni, 8 iulie 2013

Retete de vara: supa picanta de rosii cu lamaie, cimbru si chili [*vegan]

In completarea colectiei cu retete de vara, astazi va propun o reteta racoritoare si foarte aromata: supa picanta de rosii coapte, condimentata cu zeama de lamaie, coaja de lime, cimbru si chili rosu poate fi servita atat calda cat si rece, acompaniata de cateva felii crocante de paine cu maia.



supa picanta de rosii cu lime, cimbru si chili

        Prin excelenta vara este sezonul rosiilor. Daca toata iarna si primavara am suferit si am evitat pe cat posibil sa cumpar rosii din supermarket, iata ca a venit in sfarsit momentul in care tarabele din piete sunt pline cu rosii de toate felurile si de toate formele! 
        Sunt o mare iubitoare de rosii, insa ceea ce imi place si mai mult este sa le asociez cu ierburi si condimente care la prima vedere pot parea neobisnuite. Asta nu inseamna ca nu ador clasica asociere de rosii cu busuioc, din contra: as putea manca bruschetta cu rosii si busuioc in fiecare zi, fara sa ma plictisesc vreodata, iar pe pizza Margherita nici nu concep altceva in afara de mozzarella, rosii si busuioc. Insa cand vine vorba de supe si alte mancaruri imi place sa experimentez. Anul trecut am incercat un gazpacho usor atipic in care am adaugat frunze proaspete de tarhon si rezultatul a fost fabulos, iar in acest an am revenit la marea mea dragoste: cimbrul. 
        Am pornit de la ideea clasicei supe de rosii, careia am vrut sa-i dau putina personalitate, astfel ca am copt rosiile in loc sa le fierb, am adaugat un chili rosu si cateva crengute de cimbru proaspat, am condimentat totul cu zeama de lamaie iar pe final am adaugat coaja de lime si piper negru proaspat macinat. Am obtinut astfel o supa usor picanta insa extrem de aromata si foarte racoritoare!
        Va invit sa explorati in continuare reteta mea de supa picanta de rosii, insa mai mult decat atat va invit sa experimentati si sa va creati propria supa de rosii pentru ca posibilitatile sunt practic nelimitate! :)   

********